19 Ekim 2013 Cumartesi

Mr.E mutfakta #15

Merhabalar sevgili bloggerlar, çok uzun bir aranın ardından bir yemek tarifiyle geri döndüm bloga :) Eski tariflere göre bunu biraz hızlı resmedeceğim o yüzden umarım anlaşılır olabilirim.

Giriş faslını geçtikten sonra işte karşımızdaaaaa ; pastırmalı kuru fasulye!!

Bir gece önceden fasulyelerimizi 3 bardak su + 2 bardak süt karışımının içinde dinlenmeye bırakıp, ertesi gün fasulyeler yumuşayana kadar haşlıyoruz. Haşladığımız fasulyeleri bir kenara alıp yemeğin civcivli kısmını hazırlamaya başlıyoruz. Bunun için gerekenler, bir kutu domates püresi (Tercihe bağlı olarak salça da olur), 2 adet domates, bir büyük soğan, 60 gr tereyağ, kimyon ve su.



Önce tereyağını tencerede eritip, küp küp doğradığımız soğanları öldürüyoruz


Daha sonra küp küp kestiğimiz domatesleri ekleyip biraz çeviriyoruz


Domates püremizi


ve iki bardak oda sıcaklığındaki suyu ekleyip biraz ısıtıyoruz bu karışımı.


Daha sonra bu sulu karışıma pastırmalarımızı ve iki tatlı kaşığı kimyonumuzu ekliyoruz.


Karışımımız hazır olunca (pastırmalar kurumadan pişmiş gidi durmaya başladığında) yavaş yavaş önceden haşladığımız fasulyeleri katıp karıştırıyoruz.


En son olarak fasulyeleri kapatacak kadar daha su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Arada kontrol edip tuzu ya da başka baharatı eksikse ekleyebilirsiniz. Ben pastırma koyduğum için çok tuz düşünmedim ama bu tamamen sizin damak zevkinizle alakalı bir durum. Suyu istediğiniz tada ulaştığında fasulyeniz olmuş demektir.


Afiyet olsun

15 yorum:

A Cat From London dedi ki...

Mis! Afiyet şeker olsun :) .

Mr.E dedi ki...

Sağol teşekkür ederim :)

SaÇaKLı dedi ki...

özlemiştik yahu! :)

Summer dedi ki...

aha akşam akşam aç karnı ne güzel oldu :(

beniim de var summer mutfakta bölümüm :D pek aktif değil gerçi ama

afiyet olsuuuunn

Muzurella dedi ki...

evet evet olmuş aferin :)

peki sütün içinde bekletmenin nasıl bi etkisi vardır Mr.E?

Mr.E dedi ki...

@Saçaklı kurufasulyeyi değil mi :))

Mr.E dedi ki...

@Summer aç karnına olmasın, aç karnına daha da acıktırır :) Benim de blog aktif değil kaç zamandır ama ben pes etmiyorum :P

Mr.E dedi ki...

@Muzurella sağol üstad :) daha yumuşak oluyor piştiğinde, özellikle şeker fasulye tariflerinde görmüştüm ben de bu yöntemi oradan aldım ;)

Paris in Me :) dedi ki...

süper olmuş bu haa, artık evlendim bu akşam ne yapıcam derken böyle yazılar okumak ne güzell :D ellerine sağlık :)

Mr.E dedi ki...

@Paris şimdiden afiyet olsun o zaman :)

Semi M.Eller dedi ki...

Nerde ne yemek yersem yiyeyim Kurufasulye`nin yeri ayrı bende. Sütlü karışımda bekletmeyi benim de denemem lazım. Fark olur mu acaba?

Mr.E dedi ki...

@Semi kuru fasulye candır. Şimdi senin normalde pişirme tekniğini bilmediğim için ne kadar farkeder net bir şey söyleyemem ama denemekten zarar gelmez :D

francesca mckennitt dedi ki...

Metabolizma için tehlikeli bir yemek yalnız :D

Mr.E dedi ki...

Kimyonun önleyemeyeceği bir şey yok :)

darkolivee dedi ki...

wayyyy sütün içinde şişirmek güzel fikirmişş
ilk kez duyuyorum :)
deniycem :)
teşekkürler